Veelgestelde vragen

Ik kan niet registreren en nu?

Controleer of u het boxnummer probeert in te voeren bij het juiste produkt! Dus een Royal Textile boxnummer dient u te registeren via het menu Royal Textile Care. Een Royal Leather Care boxnummer dient dus geregistreerd te worden via het menu Royal Leather Care. Kijk dus goed welk produkt u waar wilt registeren!

Ik krijg de melding onjuist boxnummer. En nu?

Controleer of u wel in het juiste menu zit. Deze melding treedt op wanneer een boxnummer wordt ingevoerd in een verkeerd menu. Als voorbeeld, u probeert een Royal Leather Care box in te voeren via het menu Royal Textiel Care! De oplossing: ga naar het juiste menu en probeer het nogmaals!

Ik kan mijn herhalingsset niet registreren. En nu?

Controleer of u de juiste Gebruikers-ID en het Boxnummer gebruikt om in te loggen. Indien u deze gegevens kwijt bent dan kunt u deze opnieuw ontvangen. Ga hiervoor naar het menu van de herhalings set die u wilt registreren (Royal Leather Care en of Leathergard).

Daar ziet u de tekst staan “Klik hier als u uw gevens niet terug kan vinden”. Let op: De registratie van vervolg sets is alleen van toepassing bij Royal Leather Care en Leathergard. Om uw gegevens op te vragen heeft u alleen uw e-mail adres nodig. De door u geregistreerde gegevens zullen u vervolgens per e-mail worden toegestuurd.

Hierna kunt met met het juiste Gebruikers-ID en Boxnummer in loggen om uw herhalingsset te registreren.

Ik heb een nieuw e-mail adres en kan daarom mijn geregistreerde sets niet opvragen. En nu?

Neem contact op met een van onze medewerkers. Hij / zij zal u verder helpen. Gebruik hiervoor ons formulier aanmelden probleem.

Ik kan de pull down menu’s niet openen, er gebeurt niets! En nu?

Dit probleem doet zich voor wanneer op uw pc een verouderde versie van internet Explorer geinstalleerd staat. U kunt dit probleem oplossen door de laatste versie van Internet Explorer te installeren. U kunt als alternatief ook de Google Chrome of Firefox Explorer installeren.

Dit lost in 9 van de 10 gevallen uw problemen op.. Let op, wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor problemen die ontstaan na de installatie van eerder genoemde browsers! De uitvoering hiervan is op eigen risico!

U krijgt de melding dat uw boxnummer al geregistreerd staat. En nu?

Neem contact op met ons en wij zullen u dan verder helpen met de registratie! Gebruik hiervoor ons formulier ‘aanmelden probleem’.

U blijft problemen ondervinden met de invoer van uw boxnummer. En nu?

In dit geval kunt u ons mailen. Gebruik hiervoor ons formulier aanmelden probleem. Vul op dit formulier zoveel mogelijk gegevens in.

Als voorbeeld: ik probeer een Royal Leather Care boxnummer te registeren via het menu Royal Leather Care. Wanneer ik in het eerste scherm op OK druk krijg ik de melding “onjuist boxnummer”.

Samengevat:
De melding ‘er gebeurt niets, of hij doet het niet’, daar kunnen wij niet zoveel mee. Graag zo compleet mogelijk uw probleem omschrijven!